KarriereguideKarriereguide - medrec.no


PÅ denne siden kan du finne mye nyttig informasjon til deg som er midt oppe i en jobbsøkerprosess


Hvordan skrive CV

Her er en grundig gjennomgang av hvordan du skriver en bra CV. Vår guide fokuserer veldig mye på hvordan du skiller deg ut og hvorfor en arbeidsgiver skal lese akkurat "din" CV.

Vi som jobber i Medrec.no har god kompetanse på dette feltet. Vi har lest et tusentalls CV'er opp gjennom tiden og vet nøykatig hva vi ser etter.

Nå deler vi vår kunnskap med deg som arbeidssøker!

Les komplett CV guide her >>

Jobbsøknad

Visste du at kun en av fem kan å skrive en skikkelig jobbsøknad? Veldig mange roter seg bort i masse urelevant og skriver mye de ikke burde.

Du kan enkelt unngå disse feilene når du skal skrive din jobbsøknad ved hjelp av kun noen små enkle grep.

Vi viser deg hvordan!

Les vår guide til en perfekt
jobbsøknad her >>

Jobbintervju

Jobbintervjuet er den delen av søkerprosessen flest mennesker gruer seg til og er som regel sett på med nervøsitet. Husk at å være nervøs er bare bra! Da fokuserer man bedre.

Vi har nå laget en grundig gjennomgang av jobbintervjuet i sin helhet for å forberede deg så godt som mulig! Vi dekker noen vanskelige situasjoner og spørsmål man kan bli stilt ovenfor.

Følg disse enkle grepene og vi kan nesten garantere deg at ditt neste intervju vil gå bra!

Les vår gjennomgang av et jobbintervju her >>

Lønn for ansatte i helse og omsorg

Har du noen gang lurt på hva du kan forvente å få i lønn når du jobber innen helse og omsorg? Synes du kanskje at sjefen gir deg litt mindre enn det du burde ha?

Sykepleiere får alt for dårlig lønn, de som jobber i private helseforetak tjener alt for mye, staten er gjerrig og forskjellsbehandlingen florerer. Du har sikkert hørt mye av dette før, men stemmer det?

Les vår oversikt over hva man tjener som ansatt innen helse og omsorg her >>

Norsk autorisasjon

Om du er utenlandsk statsborger og ønsker å jobbe innen det norske helsevesenet trenger du det som kalles norsk autorisasjon. Her kan du lese hvordan du går fram for å skaffe deg akkurat dette.

Vi har delt inn denne artikkelen i to deler, en som viser hvordan du skaffer norsk autorisasjon som sykepleier og en for deg som er lege. Framgangsmåten er litt forskjellig etter hvilket yrke du har.

Les om norsk autorisasjon her >>

Lege

Dette er en liten inføring i hva legeyrket består av. Vi skriver litt om utdannelsene man kan ta og hvilke veier man kan gå som lege.

Legeyrket består av mange forskjellige spesialiseringer man kan fordype seg i. Det er mange steder en lege kan jobbe, ikke bare på sykehus.

Kankje du som legestudent finner noen gode poenger her!

Les om hvilke muligheter du
har som lege her >>

Sykepleier

Hva kreves av deg som er eller har tenkt å bli sykepleier? Hva slags person må du være?

Å bli sykepleier er et tøft yrkesvalg og det er mye du kan bruke en sykepleierutdannelse til, kanskje du har flere muligheter enn du tror.

Det er mange spesialiseringer man kan ta for å videreutdanne deg innen ditt valgte fagfelt.

Les litt om sykepleieryrket her >>